Нинова: Само ние се борим за спиране на джендър идеологията в училищата

"Масово вече навлиза в документите да не пише майка и баща, а "родител 1" и "родител 2", предупреди лидерът на БСП

20.03.2023 | 18:25 Редактор: Вяра Димова
Нинова: Само ние се борим за спиране на джендър идеологията в училищата

За много краткото време на седемте месеца в редовното правителство се погрижихме за децата, младите, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите. Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в 1 МИР Благоевград Корнелия Нинова на среща с жители на Разлог. С нея бяха и кандидати за народни представители от листата на социалистите.

Пред присъстващите председателят на партията изложи как са го направили. "Осигурихме безплатни детски градини и ясли. Увеличихме майчинството и детските надбавки. Осигурихме безплатни учебници на децата от 1 до 12 клас. Младите семейства, които имат деца, работят и се осигуряват, получиха необлагаем минимум - 600 лева за едно дете и 1200 за две", посочи тя.

В момента БСП отново предлага да има таван на цените на основните храни, защото инфлацията, бедността и неравенствата са най-големият проблем. Като втора важна тема Нинова открои войната и мира.

"Докрай ще отстояваме неутралитет на България по отношение на тази война. Да се спре с изпращането на военна помощ, да започнат преговори и да се  установи  траен мир", категорична е тя. 

Третата изключително важна тема за партията са децата и семейството. "Тази битка я водим от 5 години, когато за първи път спряхме Истанбулската конвенция в парламента. Тя въвежда т.нар. "трети социален пол", който е нещо различно от мъж и жена. Това нещо настъпва с ужасна сила вече и тук", предупреди Нинова.

"Съдът по правата на човека в Страсбург преди един месец взе решение по повод дело в Литва, че тази идеология може и трябва да се преподава в училищата. След това, Европейската комисия прие решение преди 3 седмици, че ЕС ще ратифицира Истанбулската конвенция от името на всички държави, въпреки че шест държави не сме съгласни с това", обясни тя.

"Ние, българските социалисти, не сме съгласни с това. Уважаваме българската Конституция, българското семейство, традиционните семейни ценности. И не ни пипайте децата! Всеки над 18 години да решава сам как да живее живота си, но не промивайте съзнанието на малолетни деца. Нека да си пазим децата – да бъдат момчета и момичета.

Масово вече навлиза в документите да не пише майка и баща, а "родител 1" и "родител 2", предупреди още Нинова: "От всички партии единствено БСП се борим за спиране на джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни. Това е кауза. Децата са кауза", посочи лидерът на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Как се справяте с все по-високите цени на храните?

Купувам по-малко количество храна, но държа на качеството.
21%
Все по-рядко посещавам заведения, храня се почти изцяло вкъщи.
35%
Лишавам се от дрехи и културни мероприятия, за да не правя компромис с храната.
19%
Не се лишавам от нищо в магазина, но следя повече промоционалните цени.
21%
Разликата в цените не се усеща от домакинството ни, имаме високи доходи.
4%
Общо 1000 гласа