Нинова: ПП-ДБ и ГЕРБ са едно и също, джендър идеологията вече е тук

Лидерът на БСП говори пред избиратели в Плевен

15.03.2023 | 09:17 Редактор: Тодор Петров
Нинова: ПП-ДБ и ГЕРБ са едно и също, джендър идеологията вече е тук

"Сега двубоят е между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ и се следи кой ще е първа политическа сила. ПП и ГЕРБ не са алтернатива едни на други. ПП, ДБ и ГЕРБ са едно и също. И ще ви докажа през политики защо е така", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с избиратели в Плевен.

"ПП, ДБ и ГЕРБ заедно искат да се премахват паметници и да се заличава паметта на България, историческата памет –  видяхте решенията в СОС за премахването на Паметника на Съветската армия;
- Те са заедно в позицията да се изпраща оръжие за Украйна;
- ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно за джендър идеологията;
- ПП, ДБ и ГЕРБ са заедно в пазарния фундаментализъм. Те казват: Държавата не трябва да се меси на пазара, той трябва сам да се регулира и сам да определя цените. Но ние виждаме какво става сега. Сега ситуацията е такава, че има нужда от държавна намеса и здрава държавна ръка, която да помогне и на икономиката, и на семейството. 
- Те са заедно и в това да имаме дефицит под 3%, за да влезем веднага в Еврозоната, но това означава орязване на разходите - от болници, от училища, от заплати, от всичко. Не можем да си позволим да оставим българския народ в тази криза още по-беден;
- Те гласуваха заедно и за закупуването на новата ескадрила F-16, в най-критичния момент, когато имахме нужда тези пари да стигнат до всяко семейство. Те се карат единствено за това кой е по-корумпиран. ПП  и ДБ казват: “ГЕРБ открадна милиони от асфалта“. ГЕРБ казва: “ПП сключиха договори с посредници за газ и откраднаха милиони“. Но в съществените политики те са едно и накрая ще се съберат", обясни Нинова. 

"Джендър идеологията вече е тук. Мислехме, че този проблем е забравен с отхвърлянето от Конституционния съд на Истанбулската конвенция и обявяването ѝ за противоконституционна. Но нищо подобно. Съдът по правата на човека в Страсбург осъди Литва за това, че беше спряла книжка в училищата за хомосексуално обучение. Европейският парламент преди две седмици прие решение да се ратифицира Истанбулската конвенция от името на Европа и да важи за всички държави, въпреки че шест държави сме против", посочи още лидерът на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR