Карадайъ: Не чертаем разделителни линии, казваме факти, защото някои обичат да послъгват

Внуците на внуците ни ще плащат за безхаберието в политиката, коментира лидерът на ДПС

14.03.2023 | 12:49 Редактор: Елеонора Танева
Карадайъ: Не чертаем разделителни линии, казваме факти, защото някои обичат да послъгват

Децата, внуците и внуците на внуците ни ще плащат за безхаберието в политиката. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Добрич.

"Всички ние, българските граждани, обедняхме и прогресивно обедняваме. Външният дълг сега е над 40 млрд. лв. През 2001 г., когато ДПС дойде на власт, дългът беше около 17,5 млрд. 2009 г., когато излизахме от властта, дългът бе само около 1,5 млрд. След това дойде един, който се представи за месия и имаше три кабинета еднолично управление – Бойко Борисов и ГЕРБ. 10 години управление на ГЕРБ на нас ни е струвало 20 млрд. нов дълг за държавата. След това дойдоха едни, които се самонарекоха умни, красиви, промяна… Такава промяна направиха, че дългът днес е 40 милиарда лева", заяви Карадайъ.

Той посочи като друг проблем липсата на инвестиции. И призова за диалог като начин за намиране на съгласие и обединение. И за намиране на устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и на държавата.

"Ние не чертаем разделителни линии. Говорим само с факти - за да се знае, защото някои от тях обичат да послъгват", подчерта Мустафа Карадайъ. Призова младите да влязат в политиката, а ДПС в район Добрич имал потенциал за поне двама народни представители.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)