Борисов: България е превърната в разграбен двор, за Шенген не може и да става дума

Вече не е нужно да е стабилно правителството, поне да е редовно, заяви лидерът на ГЕРБ

13.03.2023 | 19:30 Редактор: Михаела Димитрова

България е превърната в разграбен двор. За никакъв Шенген не може и да става дума след като всеки ден се залавят мигранти по пътищата ни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнена зала от симпатизанти и членове на партията в Пазарджик.

 "Инфлацията беше пусната от Василев, гражданите обедняха. Не е войната виновна, инфлацията отиде в небето преди тя да започне“, коментира той.

Бойко Борисов заяви, че по време на неговото управление България е играла важна роля на Балканите. "В София бе взето решението за започване на преговори на РС Македония за ЕС, в София се ръкуваха за пръв път Ципрас и Заев, Тачи и Вучич", припомня той, цитиран от БГНЕС

"Всяко нещо за Балканите се решаваше в София и Варна. Там се събирахме всички лидери през два-три месеца. Берлинският процес беше в София, а ние дори не сме страна по този процес. Толкова силни бяхме", каза лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че вече не става дума за съставяне на стабилно правителство, а за редовно: "Вече не е нужно да е стабилно правителство, поне да е редовно. В чужбина вече две години с кратки прекъсвания отиват служебни министри".

Борисов подчерта, че е необходима политика, която да унищожи неравенството между юга и севера на България. "Родопите трябва да държим като зеницата на окото си. Трябва по половин милиард на година целево. Трябва да изравним юга и севера. Такъв разговор обаче не се води от политиците", каза лидерът на ГЕРБ. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Памела Тодорова
преди 1 година
Как заради това плямпало ББ,намразих старата и добра лазерна! Сигнализирай за неуместен коментар