"Продължаваме промяната": Шансовете за съставяне на правителство с първия мандат са минимални

Според ДБ е важно паралелно с разговорите за кабинет да върви и подготовката на бюджета за следващата 2023 г.

16.10.2022 | 14:15 Редактор: Ирена Бакърджиева

От "Продължаваме промяната" определят шансовете за съставяне на правителство с първия мандат като минимални. Очаква се днес да се съберат на Национален съвет, за да бъде взето решение кой ще председателства парламентарната им група и дали ще подкрепят Росен Желязков от ГЕРБ за председател на парламента.

"Яснота за момента нямаме. Това, което чухме от останалите политически формации, е, че засега не виждаме подкрепа за правителство с първия мандат. От там нататък трябва да се завърти конституционната рулетка, за да видим как ще се развият нататък нещата", заяви Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

Според "Демократична България" е важно паралелно с разговорите за кабинет да върви и подготовката на бюджета за следващата 2023 година.

"Много е важно тези въпроси да бъдат отделени от самата законодателна работа, т.е. отделно да тече процесът по консултации за създаване на правителство, избор на председател, отделно от това да се приема бюджет, да има бюджетна комисия, да има правна комисия, да се приемат тези 22 закона, които са свързани с плана за възстановяване и парите, които трябва да бъдат инвестирани в българската икономика, т.е. двата процеса трябва да текат отделно", посочи Мартин Димитров от ДБ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК