"Възраждане" готови с покана за Митрофанова: Имаме право да поканим до 5 гости в НС, тя може да е сред тях

Ако решат да изслушат Зеленски, каним руския и беларуския посланик и ще се провали първото заседание, заяви Костадинов

14.10.2022 | 16:18 Редактор: Елеонора Танева

Посланикът на Русия все пак може да и да присъства на първия работен ден на новите депутати. 

Всяка една парламентарна група има право да покани до пет гости и ние обмисляме в момента да поканим руската посланичка и беларуския посланик в тази ситуация, в зависимост от това до каква степен ще напреднат провокациите на "Демократична България", "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС. Това каза пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който дойде пред сградата на Народното събрание, за да изрази позицията си пред медиите. Партията му не изпрати представител на работната среща, на която беше обсъдено предложението на ГЕРБ-СДС на първото заседание на 48-ото НС да бъде поканен президентът на Украйна Володимир Зеленски да отправи видео обръщение.

Костадинов заяви, че не мисли, че ще се стигне до изслушване на Володимир Зеленски, защото смята, че здравият разум ще надделее.

"Но ако това нещо решат да го направят, ние на свой ред ще поканим руския и беларуския посланик, и тогава смятам, че ще се провали първото заседание", сподели той.

Според него всичко това, което се случва в момента, е абсолютна провокация, която по-голямата част от партиите в парламента, са превърнали в свое основно занятие.

"Те чертаят разделителни линии. Не се интересуват от проблемите, които ние българите имаме, не се притесняват от това, което идва на дневен ред пред нас, не се притесняват, че най-вероятно и правителство няма да се случи. Единственото, което ги вълнува, е да не допуснат руската посланичка и посланика от Беларус, и да пуснат човека от Украйна да говори на телевизионен екран в НС", смята Костадинов и допълни, че няма как да подкрепят и Зеленски да говори на първия председателски съвет.

Представител на "Възраждане" няма да отиде  в понеделник на среща с БСП, свързана с проектобюджета.

"БСП нямат правомощията да правят нещо подобно. Като влезем в парламента ще си говорим надълго и нашироко", коментира Костадинов.

Той съобщи, че след като НС започне работа, "Възраждане", която вече е създала контактна група с техните икономически експерти Виктор Папазов и Деян Николов, ще иска разговори с всички парламентарни групи по отношение на свикването на референдум за запазването на българския лев, съответно отказът от присъединяване на България към еврозоната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 4
Ваня
преди 1 година
А, кой ще възроди България? Зеленски или пък Байдън?!!!!! По скоро ще я унищожат продажните ни политици, които не се кланят, а направо лазят в краката на Козяк и ЕК. Чак вече ме е срам като българка от такова слагачество. Никакво самочувствие като българи, а слуги! Пък и кои са те / Борисов и останалите /, ЧЕ ДА РЕШАВАТ КАКВОТО И ДА БИЛО! Това Народно събрание не е легитимно! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 5
Костадинов влюбен
преди 1 година
в Путин и неговия слуга в украинската окупация Лукашенко. От руски политик дойде атомната заплаха за България. Костадинов не се интересува от българския проектобюджет. Е как тогава Възраждане ще възроди България ? Или може би подготвят България за руска губерния ? Това не би било никакво Възраждане ! Сигнализирай за неуместен коментар