Радев: Митрофанова, Зеленски... Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби проблемите на хората

Президентът поздрави службите и служебния кабинет за категоричния отговор на обвиненията на Кремъл

14.10.2022 | 10:40 Редактор: Тодор Петров

Първият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен на ГЕРБ след конституирането на Народното събрание. Все още не е ясно кога ще стане това, заяви президентът Румен Радев.

Партиите да се фокусират върху истинските проблеми призова президентът Румен Радев. 

"Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства или да отсъства на откриването на НС. По отношение на президента Зеленски, имам чувството, че партиите се надпреварват, коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите", каза Радев. 

Президентът е оптимист, че правителство ще бъде съставено.

 

"Партиите трябва да решават дилемата – правителство на всяка цена и много компромиси и риск на бърз срив или отиваме на нови избори", очерта перспективата държавният глава. 

Заради липсата на един победител от предсрочния вот преди 2 седмици, президентът призова политическите сили за диалог. 

"Очаквам партиите да подходят изключително отговорно и да търсят областите, в които те да се обединят", каза още Радев. 

Той не очаква бъдещото коалиционно управление да е лесно. Следващата седмица държавният глава ще обяви и кога ще връчи първия мандат за съставяне на правителство.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 2
интв
преди 1 година
Унизително е да имаме партии, служещи на чужди интереси и фондации! И елитите им да получават грантове за тази си дейност! Както и голяма част от т.н. "свободни медии". А няколко лица, бивши министри да ни облъчват по цял ден колко добре ще бъде да си изпратим въоръжението на Украйна, а ние да си купим ново! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 1 година
На следващите избориБългарите може да гласуват с международен еднопосочен самолетен билет, ако зелените партийни глави не узреят. Трите страни с най-висок стандарт в света взети заедно се нанасят няколко пъти на картата на България. Благоденствието идва с мислене и работа, а не с крясъци и биене в гърдите. Стига номера от репертоара на мъжките маймуни. Сигнализирай за неуместен коментар