Йотова: Партиите мислят не толкова за следващото управление, а за следващите избори

Според вицепрезидента е недопустимо президентът на Украйна да бъде част от процедурата в българското НС

15.10.2022 | 13:11 Редактор: Теодора Патронова

Според вицепрезидента Илияна Йотова е недопустимо президентът на Украйна да бъде част от процедурата в българското Народно събрание, в момент, в който страната му изпитва най-тежките мигове.

В последните дни основна тема на дискусии сред парламентарно представените партии беше дали Зеленски да бъде поканен да направи видеообръщение в първия ден на новия парламент. По-рано партиите решиха и посланиците на Русия и Белурус пък за първи път да не бъдат поканени в първия пленарен ден на новото народно събрание. Според Йотова случилото се няма да доведе до дипломатическо напрежение.

"Останах с впечатлението, че политическите партии, които получиха парламентарно представителство, мислят не толкова за следващото управление с редовен кабинет, а за следващите парламентарни избори. Усетих наддаване и заиграване с политически теми, характерни повече за една предизборна кампания, отколкото за политически формации, които трябва да направят кабинет", смятат Йотова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
що бе! МАРИОНЕТКИТЕ ИСКАТ ДА ПАРАДИРАТ С КУКЛОВОДИТЕ СИ И ВЛИЯНИЕТО ИМ.Както и да покажат, че техната дума ше се чува чрез куклите им. Сигнализирай за неуместен коментар