ДБ и "Продължаваме промяната" резнаха ГЕРБ: Няма да канят Зеленски на откриването на НС

Украинският президент ще бъде поканен на първия Председателски съвет

14.10.2022 | 15:00 Редактор: Тодор Петров
ДБ и

Президентът на Украйна Володимир Зеленски няма да бъде поканен на откриването на Народното събрание. Това решиха депутатите от парламентарните групи на среща днес. Той все пак ще бъде поканен на друго събитие - на първия Председателски съвет.

"За съжаление, не беше постигнато решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден на НС, постигнахме единодушие да бъде поканен на първия Председателски съвет, който ще зависи от всички партии кога ще бъде. Предпочитаме да е още на 19 октомври", заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ след срещата с политическите партии в парламента.

"Неслучайно ГЕРБ-СДС предложи поканата до Зеленски да бъде знакова на първия ден на парламента, но това не беше подкрепено от "Продължаваме промяната" и ДБ", обясни тя, цитирана от dnes.bg.

"Ако бяхме поканили Зеленски на първото заседание, това щеше да покаже ангажираността на НС към сериозната политическа ситуация и войната. И към проблемите, които са се стоварили върху България като високите цени на горивата и инфлацията. ДБ и "Продължаваме промяната" нямаха сериозни аргументи защо да не поканим Зеленски на първото заседание", каза Даниел Митов от ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК