Манолова: "Промяната" се превърна в "Подмяна", не искаме да се връща и моделът "Борисов"

С автошествие от "Изправи се, България" казаха "не" на спекулативното увеличение на цените на горивата

25.09.2022 | 19:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

С автошествие от "Изправи се, България" казаха "не" на спекулативното увеличение на цените на горивата.

Според Мая Манолова всеки ден българските граждани губят по 10 милиона лева за сметка на приближените с властта фирми в петролния сектор.

"Това автошествие нямаше да бъде необходимо, ако корупцията в горивата не беше факт, нямаше да бъде необходимо, ако моделът "Борисов" не се беше превърнал в модела "Борисов и Петков". Това автошествие нямаше да е необходимо, ако "Промяната" не се беше превърнала в "Подмяна" и не беше наредила своите приятели в посредниците. Така бензинът скочи над 3 лева, дизелът скочи с над 3 лева, 1 лев печалба на четворната коалиция. За да кажем, че не искаме повече да плащаме по левче повече на посредниците, не искаме да плащаме повече по левче на никой модел, нито на този на Борисов, нито на този на Асен и на Кирил, за да кажем, че имаме решение", заяви Манолова.

От "Изправи се, България" предложиха и решение на високите цени на горивата.

"Таван на цените на бензина и дизела до 2,50, всичко останало е ограбване с 200, както казваше Борисов, и оставяне на зелето за народа, а на свинското за фирмите, посредници, приятели на всички останали, както се изразява Асен. Не искаме повече зелето за нас, а свинското за приближените на 4-та коалиция, нито искаме да се връща моделът "Борисов" с чекмеджетата, пачките и кюлчетата", каза още лидерът на "Изправи се, България".

Заедно със "Системата ни убива" Мая Манолова предложи спасителен план за страната в 5 точки

"Таван на бензина и дизела до 2,50 лв., таван на цените на храните на основни продукти, кампанията "Не плащай", държавата да поеме цялото увеличение на сметките, 1260 лева минимална работна заплата, колкото е издръжката на живот и преизчисление на пенсиите на база 2021 година. Ние сме готови със законите - Закона за частния фалит, за банките, за ЧСИ, с които ще спасим хората от дълговото робство", добави Манолова.

"Изправи се България" е номер 17 в бюлетината.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК