Радев: Партиите в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят

"Надявам се партиите да водят кампании с поглед към бъдещето и интересите на обществото", заяви той

02.09.2022 | 18:45 Редактор: Ваня Кузманова

Президентът Румен Радев коментира  началото на предизборната кампания на връщане от посещението си в Обединените арабски емирства. 

"България има нужда от работещ парламент и устойчиво редовно правителство, които да продължат политиката в защита на българските граждани и бизнеса в условията на криза", заяви президентът Румен Радев.

Държавният глава открои приемането на законовата рамка по Плана за възстановяване и устойчивост и предприемането на решителни реформи с дългосрочен хоризонт като основни приоритети пред бъдещо ново правителство.

"Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителство. Краткият живот на последните парламенти и на последното правителство са ясен показател докъде може да ни доведе чертаенето на непрекъснати "червени линии", негативните кампании и отказът от диалог. Надявам се партиите да водят кампании с поглед към бъдещето, към интересите на обществото и основани на фактите на незлоупотреба с тях", заяви президентът. 

Служебният кабинет има ясни и безспорни приоритети и това са организирането на честни избори и овладяването на инфлацията, посочи президентът Радев и открои инфлацията и ръстът на цените като най-тежките проблеми пред българските граждани.

По думите му те зависят от редица фактори, но най-важни са цените на горивата, на газа и на тока.

„Докато механизмът за компенсиране на високата цена на тока работи, макар и с редица проблеми, то понижаването на цените на газа и на горивата изисква решителни действия“, заяви държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК