ГЕРБ в София, "Продължаваме промяната" в Пловдив: Силни думи на старта на кампанията

Кирил Петков: Младите хора трябва да имат бъдеще тук

02.09.2022 | 13:55 Редактор: Ваня Кузманова

По данни на ЦИК участници в изборите на 2 октомври са 28 политически формации - 22 партии и 6 коалиции. Избирателните секции в страната са 9363, а в чужбина - 800.

За гласовете на българските граждани ще се борят малко над 6700 кандидати за народни представители. Част от политическите формации стартираха предизборните си кампании днес със срещи със симпатизанти в точки на страната. 

С молебен в църквата "Св. София" ГЕРБ първи откриха предизборната си кампания. "По-силни от хаоса" - подобно на слогана си от предходните избори и този път от партията подчертават думата "хаос". 

"В момента не е време да се занимаваме с дребни спорове и закачки. Ситуацията е достатъчно сложна, за да проведем една отговорна кампания и да докажем на хората, че в рамките на 4-5 месеца след изборите, ако има правителство, ние сме в състояние да успокоим нещата и да овладеем кризата, в която ни въведоха последните няколко правителства, след лятото на 2021 година", заяви Тома Биков от ГЕРБ. 

Под мотото "Да си довършим работата", от "Продължаваме промяната" символично дадоха старт на проявите си. Те откриха своята кампания сред хората в центъра на Пловдив. 

"Вече вярваме, че имаме много ясни следващи стъпки, които трябва да направим така, че България да продължи напред. Младите хора трябва да имат бъдеще тук, а възрастните хора, които се надяват техните внуци да се върнат, надявам се да осъществим техните мечти и ще има просперитет и работни места точно за тях", заяви бившият премиер Кирил Петков.  

Въпреки че БСП открива кампанията си утре, лидерът Корнелия Нинова отправи своите послания във Facebook. От партията отново подчертаха приоритетите си - работа в сферата на икономиката и социалната политика. 

"Влизаме в тези избори в различно качество. За разлика от досега, влизаме като партия, която е управлявала. Много години участвахме като опозиция, която критикува ГЕРБ и предлага алтернатива, но сега можем да застанем пред хората и да кажем какво свършихме като управляващи. И това е нашето предимство, защото свършихме добра работа", написа Нинова.  А по-късно потвърди позицията си и пред Bulgaria ON AIR. 

В разрез с правилата - без медии, но с молебен в "Лопушанския манастир", "Възраждане" откри ден по-рано предизборната си кампания.

"Следващите 30 дни по време на кампанията ще се боря сутрин, обед и вечер непрекъснато. Ако трябва няма да ям и да спя. Няма да се занимавам с нищо друго, но ще обиколя максимален брой хора, ще говоря с максимален брой хора. Ако трябва, ще живея и спя в колата, но ще обясни на нашия народ следното нещо – двете алтернативи са "Възраждане" или разруха за България", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Той заложи на хумора като публикува клип, на който изглежда, че той и Кирил Петков мерят сили на боксов ринг. 

Предизборната кампания продължава до 30 септември. По закон тя трябва да се провежда само на български език. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ugar
преди 1 година