"Промяната" започна кампанията си от "Капитан Андреево": Не искаме политиката на прехода

Когато говорим за корупция, ние не говорим само за кражби и за пари, говорим за здравето, заяви Асен Василев

27.08.2022 | 15:55 Редактор: Елеонора Танева

От граничен пункт "Капитан Андреево" започнаха предизборната си обиколка лидерите на "Продължаваме промяната". Те определиха мястото като символ на борбата с корупцията.

Приоритет на партията е да си довърши работата и след формирането на новия парламент да внесе предложение за законодателни промени, които да гарантират, че проверката на стоки и камиони на границата няма да попадне отново в ръцете на частни монополи. А Комисията за борба с корупцията - най-накрая да започне да се бори с корупцията, а не да я покровителства.

"В новия парламент ще предложим законодателна промяна, така че частна фирма да не може да управлява национален обект като българската граница. Първият път, когато дойдохме на "Капитан Андреево", имаше една частна лаборатория, която контролираше всички вносни зеленчуци и плодове в страната. Държавата я нямаше. Направихме първата стъпка – България да си вземе обратно контрола над "Капитан Андреево". Но това, което ни учуди, е, че след това спирахме, един на всеки четири или пет камиона имаше пестициди, които са канцерогенни и които до онзи момент са влизали в храната на нашите деца. Пътят е ясен не искаме старата политика на прехода, искаме нова и просперираща България", заяви Кирил Петков.

Асен Василев припомни заплахите, които са последвали към държавни служители след акцията на граничния пункт.

"Но по-лошото е, че през тези петнайсет години ние сме яли отрова... 100% от портокалите, които минават границата, са били със завишени пестициди, половината от лимоните. Когато говорим за корупция, ние не говорим само за кражби и за пари, говорим за здравето. Последните десет години оглавихме класациите по смъртност, по болести, по ракови заболявания на глава от населението", добави Василев.  

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Снимка: Продължаваме промяната

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК