Петков съди Борисов за 500 хил. лв.: Взимал е огромни суми, трябва да отиде в затвора

Бившият премиер обясни за танкерите с втечнен газ от САЩ

24.08.2022 | 16:40 Редактор: Тодор Петров

Бившият премиер Кирил Петков съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за половин милион лева.

"Току що заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, за които той непрекъснато говори навсякъде", каза Петков. 

Петков посочи, че жалбата за клевета е подадена заради думите на Борисов, че заедно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа. По думите му арестът на лидера на ГЕРБ е само началото.

"Има безспорни факти, които бяха събрани от МВР. Ние ще довършим работата по събирането на тези факти и се надяваме, че той ще отиде реално в затвора. Има много данни и свидетели, че той е взимал огромни суми пари през финансовия министър. Това са думите на г-н Божков, има и други свидетели на това нещо", подчерта Петков.

През март Борисов, Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден - освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена Васил Божков. Бившият премиер повтори, че според него Борисов ще бъде в затвора. 

"Успяхме да вдигнем пенсиите и да дадем безплатни детски градини, но задачата ни след 2 октомври е да продължим да вдигаме минималната работна заплата и да довършим работата по Антикорупционната комисия", каза още лидерът на "Продължаваме промяната".

Бившият премиер отхвърли всички обвинения, свързани с танкерите с втечнен газ от САЩ.

"Договорихме седемте кораба да бъдат с 30 долара под пазарната цена в Европа. За две седмици намерихме къде тези танкери да бъдат разтоварени. Вчера говорих с енергийния министър на Гърция. Ще има търгове за местата, където танкерите ще могат да отидат и това трябва да се направи до края на септември", обясни Петков.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Сутринта ми направи впечатление водещата, която продължи темата с "изпуснатите нерви на бившия премиер" заедно с двама политолози, които чисто откровено Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Журналистът ви си плаче за уволнение с такива просташки, провокативни въпроси. Хората ви смятат за сериозна медия, а не за някоя от онези с три букви! Никой не го вълнува личния живот на Лена Бориславова, освен жълтите медии. Отделно, сутринта ми направи впечатление водещата, която продължи темата с "изпуснатите нерви на бившия премиер" заедно с двама политолози, които чисто откровено Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Защо го няма удара с лакът?112 място.браво Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Браво за куража г-н Петков, трябваше най-накрая Бат Бойко да си намери майстора... Сигнализирай за неуместен коментар