Toшко Йорданов атакува финансовия министър за кражба на интелектуална собственост

Христо Иванов заяви, че част от служебните министри са подходящи да останат в нов кабинет

29.07.2021 | 09:55 Редактор: Здравко Черкезов

Христо Иванов и Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце. Водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате това. Още по изумително е, ако го разбирате и въпреки всичко го правите. Ако продължавате така, това ще се случи и вие ще сте виновни.

Това заяви от трибуната на парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Вчера от трибуната на НС съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени амбиции и желание за намеса по отношение на състава на бъдещия МС и личностите, които да заемат постове в него.

Четири дни преди тази декларация, по инициирана от ИТН среща тук, в това НС, политическото ръководство на нашата партия се срещна с политическото ръководство на ДБ. На тази среща от ДБ категорично заявиха, че нямат и няма да имат претенции относно личностите, които ще представляват бъдещата изпълнителна власт.

Не знаем какво се е случило през изминалите четири дни, но тази позиция коренно променена", каза Йорданов, цитиран от БГНЕС.

Той обвини Христо Иванов, че си е позволил от трибуната на парламента да изяви претенции относно бъдещия кабинет, но и да посочи конкретни личности, които трябва да седнат в министерски кресла - Кирил Петков, Асен Василев, проф. Николай Денков, които са част от сегашния служебен кабинет, заради тяхната "експертиза и морална чистота".

"Дали това е така?", попита съпредседателят на ИТН и изнесе факти, свързващи финансовия министър Асен Василев с фирма, която е била умишлено фалирана, докато той е неин директор. След това Василев извадил част програмистите от нея и основава нова фирма със същата дейност – продажба на самолетни билети. Това принуждава инвеститора да заведе съдебни дела, а съдебно-техническа експертиза доказва, че новият продукт на фирмата на Василев е направен чрез код, откраднат от компютър лично от него, разказа зам.-председателят на ИТН.

"Човек, откраднал интелектуална собственост, което е доказано в лондонския съд, не трябва да бъде български министър. Разбираме думата симпатия, но когато говорим за хора, носещи обществена отговорност, предпочитаме министри, които нямат проблеми със закона", посочи още той.

"Още веднъж ще попитам какво се случи през тези четири дни, че ДБ се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изразява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила изборите. За нас това е изненадващо и неприемливо. Буди един въпрос: Какви игри се играят в 46-ото НС?", попита Тошко Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 2 години
Писна ми единственото, което правят. е да се заливат с помия. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Атакуват, спорят, обиждат се... а уж са ни пример, а уж за държавата, родината са там.... Сигнализирай за неуместен коментар