Петков: Радев ще бъде преизбран, бих затворил Държавната петролна компания

"Имаме огромен проблем в прокуратурата", заяви служебният министър на икономиката

23.07.2021 | 13:20 Редактор: Тодор Петров

Служебният министър на икономиката Кирил Петков отговори на живо на зададени в социалните мрежи въпроси. По време на живото включване стана ясно, че бизнесмените братя Домусчиеви имат общо със завода за електромобили. 

"Теренът, на който е построен, е собственост на Домусчиеви", призна Петков. 

Причината да е избран този терен е локацията му и близостта с доставчиците. Освен завода за електромобили, стотици инвестиционни намерения са пристигнали за седмиците управление на служебното правителство. А гаранцията за прозрачност и липса на корупция, която фирмите получили, бил президентът, който според Петков е напълно възможно да спечели и втори мандат. 

"Ние сме служебно правителство, което ни е избрал президентът на България, а той в следващите избори, поне според мен, има голям шанс да бъде преизбран", заяви икономическият министър. 

Кирил Петков коментира и проблемите в администрацията. Ако времето, в което е министър, било по-дълго, следващият, който ще бъде на прицел, е Държавната петролна компания. Планът на Петков е тя да бъде затворена.  

"Абсурдно е при всичките тези неща, които изкарахме наяве, прокуратурата само да стои и да гледа. Това не е нормално, така че, да - имаме огромен проблем в прокуратурата. Съдебната система трябва да заработи по начин, по който този тип проблеми и хора, които "Магнитски" ги обяви, не трябва да бъдат обявявани отвънка, трябва да се обявят отвътре", подчерта Петков.

Служебният министър се надява, че следващото правителство ще работи в посока на развитие на икономиката.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Петър
преди 2 години
Браво, затворете ги, Мерцедес да не видят! Сигнализирай за неуместен коментар