Борисов захапа ИТН: Спечелиха изборите с терор, машинации, костинбродски афери

ГЕРБ няма да подкрепи актуализация на бюджета, категоричен е бившият премиер

25.07.2021 | 20:11 Редактор: Здравко Черкезов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува остро останалите парламентарни партии, като заяви, че изборите са спечелени с "терор, машинации, костинбродски афери" при най-ниската избирателна активност.

Такова шоу, ниско продаваемо, то не се и продава. Кадрите на БСП са назначени отдавна, сега трябва някак си да ги узаконят. Кадрите на ДПС навсякъде са назначени и не са ги пипали за изборите, заяви той в живо включване във Facebook, което стана ясно, че е от дома на бившия земеделски министър Десислава Танева.

Танева съобщи, че в деня за размисъл служител на ДАНС ѝ се е обаждал да се яви на разговор по сигнал. Накарали я да подпише протокол, че няма да нарушава член от Изборния кодекс.

Христо Иванов и неговата компания как се чувстват в една кошница с всичките тези хора, които казват, че били нещо ново? Кое ново, попита бившият премиер и изреди - Корнелия Нинова, Татяна Дончева, Карадайъ, Мая Манолова.

Борисов заяви, че трета поредна седмица безработицата расте и залъгват хората с повече приходи, които биха дошли от по-високите цени на енергоносителите.

"Днеска Асен Василев казва, че ще съберат около 2 милиарда повече приходи. Абе колега, ако ти си ми финансов министър, ще трябва да ми покажеш как ще ги събереш. Заради Ковид удължихме събирането на данъци, ти ги отчиташ като твой приход, а това са приходи от миналата година.

На 12 май Радев каза, че отиващото си правителство изцеди хазната с харчове. И каза, че ни чакали тежки месеци заради тежкото наследство. А днеска Асен Василев излиза и казва, че щял да събере два милиарда повече. Кого лъжете непрекъснато? Да, хората са на море и на почивки, но обръщат внимание на това, че безработицата вече трета седмица се увеличава", посочи той, цитиран от dnes.bg.

Борисов беше категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепи актуализация на бюджета, предложена от служебния кабинет, защото после всички щели да се измъкнат от отговорност.

Той коментира и че сме на последно място по ваксинация, като дори сърбите са с 50%, а в ЕС средно е 40%. Народа ще го разболеете, ще препълните болниците, ще хвърлите ваксините, хората ще затворят бизнесите, прогнозира бившият премиер.

От Трифонов зависи всичко сега, а него го няма, оставил е Тошко и компания да си бърборят там, коментира още той и прогнозира, че "ще източат държавата така, както направи Тройната коалиция".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Звездичките от предния коментарл касаят г-н Плевнелиев! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Олеле-мале, тоя кърлеж е като оная пиявица ***! Ама да ви пита човек вас мисирките, дето ви викаше тоя, защо му давате трибуна, не можете да отговорите вярно... Сигнализирай за неуместен коментар