Симов, БСП: В политиката е важен диалогът, Трифонов за пореден път го отказва

"Не вярвам, че някой от гласувалите за Слави е гласувал за Николай Василев", посочи социалистът

16.07.2021 | 21:19 Редактор: Жаклина Иванова

Ще подкрепи ли БСП правителство, предложено от Слави Трифонов?

"Няколко неща определено смущават. След телевизионния анонс на първия кабинет, обявихме, че няма да го подкрепим. Не вярвам, че някой от гласувалите за Слави е гласувал за Николай Василев и за политиката, която днес видяхме на пресконференцията", заяви в студиото на "Денят ON AIR" Александър Симов от БСП.

"В политиката е важен диалогът. А Трифонов и компания за пореден път го отказват", добави той.

По думите му сме сменили управлението от джипа с това от телевизора.

"Няма как да се получи подкрепа за това. Приоритетите пред България са съвсем различни. Най-смущаващото е, че днес в цялата комедийна програма аз не чух нещо за социална политика", коментира още Симов.

Социалистът подчерта, че ако дойде мандатът при БСП, от партията няма да го обявяват по Facebook.

"БСП е партия, която има демократични процедури. Ще обсъдим какво правим и как действаме в тази ситуация на заседание на Националния съвет", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Симов попита дали всъщност има демокрация в ИТН. И добави, че има усещането, че някой е спуснал един текст, който е бил просто прочетен.

"Три месеца живяхме с една медийна легенда за партиите на протеста. За трите нови партии. С обявяването на кабинета по този начин - по телевизията, с тропане по масата, тази илюзия беше разрушена. Има три партии, които не знам дали някога са комуникирали по темата за управление. За да гледаш в обща посока, се изисква да направите един диалог. Партиите на протеста, като голямо количество, очевидно никога не е имало", каза още социалистът.

Симов е категоричен, че БСП е партия, отворена за диалог.

По думите му цялата пресконференция днес е имала един основен замисъл.

"Те жертваха кандидат-премиера, за да запасят и да лансират крайнодясната си програма. Това е основната опасност пред България", добави той.

Относно загубата на 100 000 гласа за БСП в неделя, социалистът каза, че голяма част от проблемите, които са ударили партията на 4 април, е нямало време да бъдат разрешени.

"БСП е в много лошо организационно състояние, поради много причини. Ние подценихме медийната атака срещу БСП и това сега ни се отразява", коментира още Симов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Не се залъгваме! Загубата на 100 000 гласа се дължи на пречките да се купуват гласове! Сигнализирай за неуместен коментар