Петиция в интернет срещу номинацията на Саня Армутлиева за министър на културата

Възможни ли са промени в проектокабинета на Слави Трифонов?

13.07.2021 | 17:58 Редактор: Елеонора Танева

Продължават реакциите и коментарите в социалните мрежи за проектокабинета на Слави Трифонов. Критики събира номинацията на Саня Армутлиева за министър на културата. 

Близо 500 подписа събра само за няколко часа петиция в интернет срещу евентуалния бъдещ министър на културата. Сред подписалите се са културни дейци, артисти и обществени личности. Според тях, е необходим достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. А постовете в социалните мрежи надхвърлиха границите на културата. 

"Ние много се притесняваме, ако не уцелим най-хубавия министър. То дори и да е съвършен и да пляскаме пак на крака, той може да не свърши никаква работа в министерството. В културата е така - уцелваме все такива мини в последните години. Ако сложат Саня, Вежди Рашидов ще ми се стори като Кенеди", коментира  Венци Мицов – Симеонов. 

Потърсена за коментар по повод на петицията срещу номинацията й Саня Армутлиева отговори: "Не знам в момента за какво говорите. Благодаря!"

А според журналиста Драго Симеонов номинациите, които Трифонов направи за министри, вероятно ще се променят. 

"Мисля си, че това не е стопроцентово. То е на принципа на отпадането. Като в шоу е – ако хората не харесват някои от тези министри, той не е закотвен там все още. Какво мислят тези министри, какво мислят онези министри - ние не знаем. Те не мислят нищо най-вероятно. Идеята тук е да следваш тренда. Трендът какъв е сега – да изчегъртаме ГЕРБ. Супер! Изчегъртайте ги", заяви Драго Симеонов.

Освен министрите в състава на кабинета, много коментари провокира и заявката за български астронавти - мъж и жена. 

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години