Политолози: Трифонов закъснява и може да бъде подложен на удари от Борисов

Коментар на проф. Мария Пиргова и Анастас Стефанов

07.04.2021 | 22:05 Редактор: Жаклина Иванова

"Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим, че той е единственият, който може да овладее тази кризисна ситуация. За съжаление, хората повече не искат това и в гласа му отекват заплашителни нотки. Колкото до свикване на Велико народно събрание - това е поредната "патица", извадена от джоба на магьосника", заяви в ефира на "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова.

По думите ѝ Борисов е изкарал сериозен политически резултат и тази проактивност е насочена към неговия електорат.

"Той говори на партията си като партия, която е в добра кондиция и чиито базови структури имат нужда да чуят, че има ясно заявено лидерство", коментира политологът Анастас Стефанов. 

Проф. Пиргова е категорична, че Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите - нито обещавайки, нито казвайки каква ще бъде България по време на неговото управление. 

"Сега, след изборите, Трифонов закъснява. С този кратък пост във Facebook едва ли може да компенсира това, че отсъства. Отсъстват и неговите съпартийници, експерти, политолози, социолози. Ако те закъснеят с реакцията си, може да се подложат на много сериозни удари от страна на Борисов", подчерта още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефанов, със сигурност 3 от политическите сили знаят какво да правят, но на останалите ще им се наложи бързо да влязат в релси. Той припомни, че в предизборната кампания се очертаваха 3 субекта, които категорично отказаха да се коалират с представителите на статуквото. 

"Един от основните въпроси е как ще се случат нещата като управленска конфигурация. След изборите се създаде един психофон на един резултат, който може да доведе до промяна. Дали тази промяна ще се превръща в реалност или по-скоро ще се получи невъзможност за опериране с властта, тепърва ще разберем", акцентира още той. 

Проф. Пиргова е на мнение, че в тази криза спешно ни трябва правителство, както и че отивайки си, ГЕРБ и Бойко Борисов могат да провокират усещане за хаос.

"Борисов оставя хазната в такова положение, в което никой не знае какво има в нея и колко", допълни проф. Пиргова. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
7 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
До кога?... Клишета, щампи, промивки...С какво и за какво закъснява Сл. Трифонов?... за мача между псевдо грандовете-Герб и БСП... За бързия влак или за пътническия?... За това, да бъде подхвърлен на глутницата да го глозга, докато другите(които трябва да бъдат оглозгани), гледат сеир и чакат като хиени и чакали!!!Хайде,професьорке, обяснете с колко км. в час трябва да тича Трифонов, за да се качи на Вашия влак и на всички промиващи мозъци?Очаква се отговор!!! Сигнализирай за неуместен коментар