Борисов: Слави Трифонов да поеме отговорност

За мен е важно да има стабилно управление в държавата, заяви той

07.04.2021 | 13:40 Редактор: Юлия Христова

Кой и как ще състави правителство след окончателните резултати от изборите, които определиха: шест партии влизат в парламента. Премиерът Борисов призова партията на Слави Трифонов да се готви за съставяне на правителство.

ГЕРБ ще се опита да състави правителство, но не очаква да получи подкрепа от останалите политически сили. Това обяви на първото заседание на правителството след изборите премиерът Бойко Борисов. Той се обърна директно към Слави Трифонов и го призова – партията му "Има такъв народ", като втора политическа сила, да се готви да управлява. 

"От тук нататък с над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да си поеме отговорност. Дали е първи или втори. Ние ще предложим и ще дойде той наред.  Затова го моля да си почне подготовката. Да си прави правителството, мнозинството", каза Борисов.

Сега бил моментът на опозицията да вземе властта. Имала шанс да управлява. И да покаже може ли да се справи, категоричен е Борисов.

"Те имат в момента предостатъчно да направят 200 гласа. Ако не го направят, те искат да хвърлят държавата в хаос. Така че да не дезертират. Да не се оправдават че не им стигат гласове. Нещо повече. Ако толкова им е нужно за нещо съм готов да имам 10 дежурни които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Аз си обичам държавата", подчерта премиерът.

Новите избори нямало да решат политическата криза. Нормализирането на ситуацията минава през свикването на ВНС, убеден е премиерът.

"Новите избори не са решение. Не ни е страх, партията е в прекрасна форма. Ето ви решение. Нали всички говорихте за ВНС. Мажоритарни избори. Свиква се , гласуваме ВНС, нека президента неговият проект не нашия това събрание да го реши. Решаваме всички проблеми и почваме на чисто", допълни той.

Борисов за пореден път подчерта, че е готов да отстъпи премиерското кресло на друг в следващ кабинет. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години
Какви ли неща ще намерят когато започнат ревизиите. Май ще стане тясно по затворите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
зинго
преди 2 години
колегата политик Слави Трифонов - ПОЛИТИК . ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА , КОЛЕГАТА - ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА, ОТГОВОРНОСТ - ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Сигнализирай за неуместен коментар