За БСП е важен моментът с ваксините

"Предвижда въвеждането на "данъчна ваканция", каза Пламен Милев

30.03.2021 | 21:25 Редактор: Жаклина Иванова

Ако социалистите вземат властта, едно от първите неща, които ще направят, е младите хора до 26 години да не заплащат данък върху доходите на физическите лица. Този и други приоритети на партията сподели Пламен Милев oт БСП в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Самото въвеждане на мерките беше без никакви критерии. Звучи много несериозно всичко. 1/3 от ресторантите и заведения не посмяха да отворят изобщо. Не успяха да разберат за всички тези 12 години, че бизнесът иска предвидимост", каза Пламен Милев, водач на листата на БСП в Пазарджик в ефира на "Денят ON AIR". 

По думите на Милев мерките не са стигнали, а каквото и да се говори за милиардите, които са дадени, всичко си остава на хартия.

"При всички положения една голяма част от бизнеса няма никога да отвори. При тях е хаос - който успее да се уреди, който е приближен до властта, получава някакви пари, другите чакат. До този момент една огромна част от хората, които кандидатстват, не получиха финансиране", допълни водачът на листата на БСП в Пазарджик.

Милев акцентира и върху това, че в момента сме в извънредно положение и криза, а не можем да ги преодолеем с тежката бюрокрация около нас. 

"Всички мерки, с които ограничиха уж разпространяването на болестта, на практика всяха страх у хората да гласуват", категоричен е Милев. 

Той сподели, че животът и здравето на хората са приоритетни за партията. 

"Ще започнем със здравната система, ще разграничим болниците на Ковид-19 болници и такива без, за да може болните да бъдат в едни лечебни заведения, защото в момента всички умират от Ковид-19, а все пак има и други заболявания", заяви още Милев в ефира на Bulgaria ON AIR

Той допълни, че първото, което ще направят е да сложат мораториум върху държавните и общински болници, защото именно те са спасили здравната система по време на пандемията. 

"За нас много важен е моментът с ваксините. Говорим за стартиране на преговори, както с Русия, така и с Китай, за да осигурим максимално много ваксини за желаещите да се ваксинират", допълни още Милев.  

Той сподели, че се предвижда и въвеждането на "данъчна ваканция" - до излизането от извънредното положение. По думите му е предвидено държавата да финансира общините. Милев е категоричен, че няма как бизнесът да плаща данъци и такси за времето, в което не работи.

"Следващата мярка, която ще въведем по отношение на бизнеса, е да отменим текстове в 42 законови нормативни актове, които създават допълнителна възможност администрацията да се използва като бухалка", допълни политикът. 

"В продължение на 4 години представяме алтернативен бюджет. В този бюджет ние винаги представяме точния разчет- откъде ще дойдат парите и за какви суми става въпрос", заяви Милев.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК