Тодор Колев пред "Умно село": Животът е един голям майтап!

Bulgaria ON AIR излъчи епизод от художествено-документалната поредица в памет на абсолютния любимец от сцената и екрана

13.02.2022 | 20:33 Редактор: Жаклина Иванова

Девет години, след като изгубихме "българския Чаплин", филмът "Фалшив герой" от документалната поредица "Умно село", който Bulgaria ON AIR излъчи на 13 февруари, срещна зрителите с незабравимия Тодор Колев. Цели трима свои безсмъртни герои съживява актьорът пред камерата на "Умно село". Съблича балтона на Топузов от "Човекоядката", за да нахлузи пижамата на Цеко от "Кълбовидна мълния", а нея на свой ред сменя с костюма на Манго с цигулката.

"Толкова ефимерно, толкова мимолетно е това, с което се занимавам, че е смешно да се взимам за герой. Ето това мога да бъда само: фалшив герой...", споделя актьорът съвсем не на шега.

Малко тъжен, ироничен, елегантно хаплив в определенията си - такъв се разкрива в изповедта си пред камерата на поредицата любимият на поколения комик от сцената и екрана.

"Чарли Чаплин споделя с горчивина как човек преди да се научи да лети, първо му отрязват крилата. Аз пък си казах - да ме извини Чарли! - че може би така е по-добре. А, ако ти имаш достатъчно сили, и с по-малко останала перушина, и с малко резнато крило - пак ще намериш своя път, някаква пътека. Макар и залитайки малко на една страна, като моя герой Манго. Абе, животът е един голям майтап!", споделя обичаният актьор.

Гледайте целия филм от поредицата "Умно село" във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК