Актьор, режисьор, композитор: Рашко Младенов в поредицата "Умно село"

Той е замесен във всички пъстри моменти на българското кино и театър

06.02.2022 | 22:00 Редактор: Ваня Кузманова

Актьор, режисьор, композитор, пианист, разказвач на истории, за кратко министър на културата. И по-късно – отново музикант, актьор, писател. Това е Рашко Младенов, който неусетно напредва с годините, но със същия устрем продължава да е енергичен, забавен, сладкодумен, с блестящо чувство за хумор познайник от сцената. По повод 75-тия рожден ден на актьора, Bulgaria ON AIR излъчи епизод от документалната поредица "Умно село", озаглавен "Пътеката е същата пътека".

Рашко винаги има какво да разкаже, защото е замесен във всички пъстри, смешни, емоционални моменти от историята на българския театър и кино; "забъркан" е в тези ситуации с всички най-известни и любими български творци от сцената и екрана. Затова и 70-годишният му юбилей изпълни до край зала "България", където бе отпразнуван подобаващо с участието на Софийска филхармония под диригенството на Маестро Найден Тодоров и на множество елитни артисти от различни жанрове.

Части от това невероятно актьорско и музикантско шоу са в основата на епизода от поредицата "Умно село". Откъси от спектакъла "Ла", спомени, музика и смях изпълват филма, а накрая камерата изпрати Рашко Младенов чак до летището, поел към поредната си авантюра.

Гледайте целия филм от поредицата "Умно село" във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК