Умно село: Възгледите на Гочето

Неговият образ е добре познат от култови български филми

03.01.2021 | 20:32 Редактор: Искра Ангелова

Ако има в България "абсолютен народен любимец", то в първата тройка ще е актьорът Георги Русев, или просто: Гочето. Макар вече поколения да са пропуснали живия контакт с него – Гочето ни напусна през 2011 – неговият образ е добре познат от култови български филми и е абсолютен фаворит на зрителската аудитория.

Достоен, честен, незлобив, с неподражаема мимика и елегантно чувство за хумор, актьорът изрекъл култови релики: "За кучета и хора може, за прасета не може"… (Дочо Булгуров в “Селянинът с колелото”; "Лошо, Седларов, лошо…" (“Опасен чар”), в живота няма нищо общо с героите си от: "Оркестър без име", "Вилна зона", "Преброяване на дивите зайци".

Опит за едно такова "преброяване" – на самия Георги Русев, прави “Умно село” приживе на актьора, като не забравя и сценичните му роли, които театралните феновете също помнят добре.

Какви са възгледите на Гочето за живота, познаха ли го на пазара в “Красна поляна”, където застава заради филма на сергия с дамско бельо, сбор от паметни негови роли от спектакли на МГТ "Зад канала"?

Ще чуете отново, специално за нас, отправена към камерата на Умно село, репликата: Аз не питам дали ме обичате, аз питам колко ме обичате…

Гледайте целия филм във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК