Money.bg

Събота от 16:00 часа
още

Политическата нестабилност

Бизнесът е обезпокоен от ситуацията, казва Добрин Иванов от АИКБ

13.06.2022 | 18:30 Редактор: Таня Харизанова

Парламентът се готви да актуализира бюджета за 2022 година, както беше заложено още при приемането му в началото на годината. Икономическата ситуация оттогава обаче само се влошава, най-вече по отношение на инфлацията. Ето защо в този брой на предаването сме поканили експерти, които да коментират от различни ъгли както състоянието на икономиката, така и очакванията към бюджета.

Бизнесът е обезпокоен от ситуацията в страната, казва Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ, в студиото на предаването "Money.bg". Според него, отношенията в коалицията са сложни, но оставка на правителството ще тласне страната в тежка политическа криза. Гостът припомни, че от миналата година живеем в политическа несигурност, имахме 3 служебни правителства, започна повишаването на цената на тока, после на бензина и газа. Да не забравяме и ковид-обстановката. Всичко това оказва сериозно влияние на бизнеса. Инфлацията галопира, актуализацията на бюджета буксува.

В предаването участва и евродепутатът от ЕНП Радан Кънев. Той дава подробности за пакета "Подготвени за цел 55". Това е Планът на ЕС за намаляване на парниковите газове. Какво точно предвижда този план - вижте във видеото!

Целите разговори гледайте във видеото!