Правителството заседава с еврокомисарите в Брюксел

Поводът е предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС

08.11.2017 | 13:08 Редактор: Василена Василева
Правителството заседава с еврокомисарите в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов и правителството са на работно посещение в Брюксел, където ще проведат съвместно заседание с Колегиума на комисарите.

Повод за срещата е предстоящото ротационно председателство на България на Съвета на Европейския съюз през януари 2018 г.

Преди броени минути Борисов се ръкостиска доста топло с домакина Жан-Клод Юнкер. Родното правителство очаква да получи подкрепа за подготовката за предстоящото европредседателство, както и твърдо "да" за Шенген, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева.

Юнкер одобри мотото "София - столица на Европа в следващите 6 месеца" и посочи, че, това е изключителен шанс за България. Той изрази своята подкрепа и за транспортните проекти.

Междувременно плъзнаха слухове, че тази седмица е трябвало да излезе мониторинговият доклад за нашата страна, но София е помолила Брюксел той да не съвпадне със срещата, което означава, че докладът ще е критичен.

В рамките на пленарната среща между българското правителство и комисарите ще бъдат представени приоритетите на България по време на европредседателството.

След проведените заседания Бойко Борисов и Жан Клод-Юнкер ще дадат съвместна пресконференция.