Отчет на свършеното в Русия: БСП ядоса Борисов, той им отговори подобаващо

Президентът не беше трасирал нищо, заяви министър-председателят

08.06.2018 | 13:01 Редактор: Тодор Петров
Отчет на свършеното в Русия: БСП ядоса Борисов, той им отговори подобаващо

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Премиерът Бойко Борисов присъства на парламентарен контрол за пръв път от близо година. Основната тема, която развълнува депутатите в пленарната зала, бе визитата на българския премиер в Русия и разговорите му с президента Владимир Путин, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Бойко Борисов не беше идвал на парламентарен контрол от 7 юли миналата година, а това не се хареса на опозицията. Отбеляза го и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Социалистът Антон Кутев пък ядоса премиера с констатациите си относно срещата му с Путин и Борисов му отговори в същия тон.

"Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо", заяви Бойко Борисов.

ГЕРБ и БСП влязоха и в друг сблъсък - относно транспортния бранш. Горещата тема с превозвачите е свързана с плана "Макрон", който предвижда командированите работници да се връщат на всеки 3 седмици в родната си страна.

По инициатива на български евродепутати и техни колеги отпадна условието за превозвачите, така че родните тираджии да не трябва да се връщат. Според БСП част от мерките, които са залегнали в плана, все пак ще ощетят сериозно българските тираджии. А от ГЕРБ контрираха, че се работи и ще се направи всичко възможно, за да отпаднат и тези текстове.

Междувременно евродепутатите от ГЕРБ алармираха за некачествено дизелово гориво по родните бензиностанции. Те ще настояват проверки по бензиностанциите да се правят всеки ден, а резултатите да се публикуват в интернет, за да знаят шофьорите с какво гориво карат.