България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

С Борисов в Москва имаше доста шеги и то болезнени, смята анализатор

Премиерът бе приет в Русия хладно и с леко недоверие, категоричен е доц. Валентин Вацев

04.06.2018 | 09:48 Редактор: Велислав Филипов
С Борисов в Москва имаше доста шеги и то болезнени, смята анализатор

Визитата на Борисов в Москва не може да се определи като успешна, но категорично не и като неуспех. Голяма част от журналистите в България прехвалват всяко действие на Борисов. Премиерът бе приет в Русия с леко недоверие.

Така международният анализатор доц. Валентин Вацев коментира в студиото на "България сутрин" отминалата и доста коментирана визита на българския министър-председател Бойко Борисов в Русия и срещата му с Владимир Путин, на която бяха обсъдени различни минали и бъдещи проекти между двете страни.

"Важно е, че Борисов направи посещение в Москва, но сякаш не уцели точното време. С президента бяха доста по-учтиви руснаците. Сякаш бе приет доста по добре от премиера. С Борисов имаше шеги и то доста болезнени", уточни Вацев.

По думите му трите големи руски проекта в България не са се провалили заради Борисов, а по-скоро заради съображенията на ЕС.

"Борисов бе в Москва в правото си на премиер, но той е също така говорител и изразител на българския политически елит, не на народа. В Русия хладно посрещане получи българският елит и няма как иначе. Миналата година България обяви Русия за свои враг", обясни още анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Америка върна танковете в Европа и това допълнително притесни и притисна Русия, която се готви за война.