ЧЕЗ алармира: Измамници се представят за наши служители

Компанията предупреждава своите клиенти, че не събира лични данни по телефон

29.04.2018 | 17:40 Редактор: Тодор Петров
ЧЕЗ алармира: Измамници се представят за наши служители

ЧЕЗ предупреждава, че измамници се представят за служители на компанията. Дружество съобщи и че са засечени съмнителни електронни писма за събиране на несъществуващи задължения. Писмата са изпратени от адреси, които нямат общо с корпоративните имейли на компаниите от Групата ЧЕЗ в България.

ЧЕЗ предупреждава своите клиенти, че не събира лични данни по телефон и че всички заплащания за услуги, предоставяни от компаниите от Групата ЧЕЗ в България, се извършват по установените за това начини и никога извън определените за целта места – клоновете на Български пощи, касите на "Изипей", "ФастПей", чрез електроните канали на "Ипей", "Трансакарт", "Айкарт", CASHTERMINAL, на ATM терминали и по банков път.

Компанията призовава при всяко съмнение за злоупотреби, корупционни практики и други нередности, потребителите да се свързват с органите на МВР, пише dnes.bg.

Всеки служител на ЧЕЗ е длъжен при поискване да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа трите имена, длъжността и снимка. На гърба ѝ има телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.