Тази неделя Асеновград възобновява протестите срещу ромите-биячи

Причината е документ от съда, който баща на две от пострадалите деца получава

23.10.2017 | 19:34 Редактор: Жанета Нейкова
Тази неделя Асеновград възобновява протестите срещу ромите-биячи

Асеновград отново излиза на протест тази неделя в 16.00 часа. Демонстрациите подновяват близки на децата спортисти, които пострадаха при побой в края на юни. Повод за това стана документ, получен от Йордан Тодоров - баща на две от пострадалите деца.

Пред Bulgaria ON AIR Тодоров заяви, че е гневен от факта, че съдът не е намерил доказателства да обвини ромите, които нападнаха спортистите.

"Асеновград се страхува от това беззаконие, което държавата ни показва, начинът, по който иска да изкара ромите невинни. Хората се притесняват да пускат децата си навън", категоричен бе Тодоров.

По думите му съдията, който гледа делото в Пловдив, не е обърнал достатъчно внимание на случая, защото има допуснати грешки в имената, а дъщеря му, която е водещ свидетел, е обявена като потърпевша, обясни Йордан.

"Искаме ромите, които са виновни за нападението от юни месец, да бъдат осъдени по най-жестокия начин, иначе ние ще започнем да правим безредици", закани се бащата.

Пред репортера на телевизията бе и един от треньорите на спортистите по кану-каяк, който сподели, че се притеснява да ходи на тренировки след случилото се през лятото. 

"Който е извършил престъпление трябва да си получи присъдата", заяви треньорът.