Гладни улични кучета са затворници в дом на възрастен човек

От "Екоравновесие" ще разпоредят проверка на апартамента на стареца, но съдбата на кучетата - неясна

15.09.2017 | 15:40 Редактор: Иван Берберов
Гладни улични кучета са затворници в дом на възрастен човек

Бездомни кучета се оказаха заложници на възрастен мъж в столичния квартал "Бояна". В опит да ги спаси, той ги заключил в имота си, без обаче да има възможност да се грижи за тях. Съседи пък разказаха пред Bulgaria ON AIR, че животните биват измъчвани и умират от глад. Вече започнали да развъждат и болести, споделят още живущите там.

Ако отидете на адреса на възрастния мъж в столичния квартал "Бояна", едва ли някой ще ви отвори, ако позвъните. За сметка на това ще ви посрещнат най-малко 10 бездомни кучета, които от месеци обитават имота. 

Съседите признават, че хранят кучетата, за да не загинат, тъй като никой друг не се грижел за тях. Също така споделят, че вече са свикнали и с постоянната миризма и лаене на гладните животни.

На адреса живее възрастен мъж, който рядко излизал. Отказвал да пусне кучетата навън. Твърдял, че хората от квартала щели да ги убият. От "Екоравновесие" обясниха, че досега не са получавали сигнал за проблема, но веднага ще разпоредят проверка.

В случаи като този обаче често се работело трудно, тъй като животните се намират в частна собственост, което им връзва ръцете.

Докато има резултат от проверката пък, кучетата остават на адреса – болни, гладни и ранени. Дали ще имат шанс да бъдат спасени - не се знае. Но вече имало закани от раздразнени съседи да ги отровят. 

По темата работеха репортерът Даниела Пехливанова и операторът Атанас Захариев. 


2
1 rate up comment rate down comment 0
Феята На Хаоса
преди 6 години
Под маската на загрижени хора, които милеят за кучетата, същите се заканват без страх че ще отровят кучетата. Ехооо, Зоополиция, къде си? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Borislav Andonov
преди 6 години
Кучето е само едно. Тези за които става въпрос са улични и си живеят на улицата. Сигнализирай за неуместен коментар