България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Жестокост в приюта за кучета в Горни Богров

Природозащитник и ветеринар спасяват едно от животните

08.09.2017 | 08:01 Редактор: Тодор Петров
Жестокост в приюта за кучета в Горни Богров

Природозащитникът и председател на неправителствена организация Ирина Николова сигнализира за две разкъсани кучета в приюта в Горни Богров.

"Има много доброволци от цялата страна, които подават такива сигнали. Кучетата са подлагани на такива травми, защото неправилно ги разселват. Кучето беше нахапано преди около десетина дни и беше в обща клетка. Имаше много гной и кръв, това можеше да предизвика повторна агресия на кучетата в същата клетка", коментира тя пред Bulgaria ON AIR. 

Ирина Николова веднага води едно от пострадалите кучета във ветеринарна клиника при д-р Мелина Влайкова. Тя призна, че кучето Лъки е било доведено в много тежко състояние. 

"Налагаше се веднага да се направи операция, за д се почисти раната и да може да заздравява. Сега е много по-добре и готов за изписване с минимални грижи. Лъки нямаше да се справи, защото беше пред сепсис", каза д-р Влайкова за зрителите на "България сутрин".

"Търсим гласност, за да се вземат мерки. Бездействието на персонала води до жестоко отношение към животното. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки и да смени управителя на приюта", добави Ирина Николова.

 


1
2 rate up comment rate down comment 1
Аксиния Боснева
преди 6 години
Адмирации към Bulgaria ON AIR - все по- малко медии смело повдигат завесата, зад която се крият грозни истини!Българи, гледайте тази телевизия! Сигнализирай за неуместен коментар