Новият политически сезон започва със сблъсък БСП - ГЕРБ

Този причината за напрежението между двете партии е посещението на френския президент Еманюел Макрон у нас

29.08.2017 | 21:36 Редактор: Мария Аладжова
Новият политически сезон започва със сблъсък БСП - ГЕРБ

Дни преди началото на новия политически сезон БСП и ГЕРБ вече са "на нож". Причината - посещението на френския президент Еманюел Макрон и искането му за промяна на правилата за командироване на работници в Европа. И още - кой с кого управлява. 

От БСП са категорични, че искането на Макрон за промяна на условията, при които българи ще бъдат командировани в чужбина, само ще задълбочи социалното неравенство, ще удари икономиката на България, транспортния бранш и туризма.

"Общото впечатление е, че г-н Борисов приема тази заявка за промяна в директивата безусловно. И различно е впечатлението от президента Радев, че постави много на място въпроса за равните права, социалния дъмпинг", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

За всичко това червените щели да питат в парламента и финансовия министър. А реакцията на ГЕРБ - темата ще бъде обсъдена в Народното събрание, а левите правят опит за обтягане на отношенията между президента и премиера.

"Ясно беше изразено становището на Борисов – че ще водим тези разговори ако от сферата на командированите бъдат изключени транспортните – шофьорите", отговори Менда Стоянова.

Още по темата - в репортажа на Гергана Венкова.