Жителите и полицията в с. Мечка са безсилни срещу апашите

Мнозина от пострадалите са опрели до услугите на частни охранителни фирми

22.08.2017 | 13:07 Редактор: Иван Берберов
Жителите и полицията в с. Мечка са безсилни срещу апашите

Проблемът с безопасността и влизанията с взлом по малките населени места е истински труден за преодоляване. 

Запознаваме Ви с историята на бай Иванко от село Мечка. Докато той спял, обирджии се разхождали в дома му и тършували. След едно от многобройните посещения на крадци в къщата му, останал и без животните, с които се изхранвал. 

След това нагло нахлуване, бай Иванко търси съдействието на полицията и започва да чака възмездие. Но получил писмо от органите на реда, че извършителят е неизвестен и търсенето на виновниците се прекратява. 

След още няколко влизания в дома му, той се обръща към частна охранителна фирма. От СОТ-фирмата му обявили цена от 500 лева за обезопасяване на имота му. Парите са много, споделя бай Иванко, но ще ги прежали, тъй като така не можело да продължава. 

Друг пострадал от безскрупулните апаши е и баба Гина, чиято къща е любима дестинация за набези. Тя разказва, че в дома ѝ е влизано с взлом САМО 36 пъти. Тя също се оплаква от местната полиция. 

Макар и с известно съмнение, баба Гина също вижда спасение в частните охранителни фирми. Според нея крадците, особено тези, които атакуват стари хора, заслужават здрав бой. 

Посегателството над чужди вещи в село Мечка е ежедневие, а хората са останали без вяра и дори вече рядко сигнализират в полицията.