Веселин Марешки: Не се виждам като министър

"Ще подкрепим правителството", коментира лидерът на "Воля" след разговора с Румен Радев

24.04.2017 | 13:25 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Макар че никой от ГЕРБ не е водил разговори с лидера на партия "Воля" Веселин Марешки, той е готов да подкрепи бъдещето правителство, като няма претенции да е министър.

"На консултациите с президента се обединихме около това, че бързи избори отново биха били пагубни за българската държава. Нашата парламентарна група е единствената, която може да доведе до стабилност на управлението", коментира той след разговора с Румен Радев, цитиран от Dnes.bg

Държавният глава проведен първата си консултация преди да връчи мандат за съставяне на правителство с "Воля".

Според Марешки ГЕРБ и Обединени патриоти ще успеят да излъчат правителство.

По думите му той не се вижда като министър, а по-скоро "Воля" ще дава експертно мнение, когато й бъде поискано.

"Ние ще подкрепим правителството и ако ГЕРБ изпълнява програмата си, ние сме готови да бъдем зад тях", категоричен е Марешки.

Партията му е готова да участва с експерти, особено при решаването на демографската криза - с конкретни идеи за предоставяне на жилища на млади семейства на достъпни цени.

Ще се откажа доброволно от депутатския имунитет, ако се намери, че има поне едно доказателство за моя вина, отсече още Веселин Марешки.

Срещу Марешки, който бе избран за зам.-председател на Народното събрание, преди изборите се водиха 2 дела - за побой и за рекет.