Борисов поиска от БСП министър за кабинета си, Корнелия Нинова му отказа

Лидерът на социалистическата партия е несъгласна Деница Златева да участва в кабинета

21.04.2017 | 14:48 Редактор: Жанета Нейкова
Борисов поиска от БСП министър за кабинета си, Корнелия Нинова му отказа

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR 

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за следващ премиер Бойко Борисов е поискал от БСП министър за кабинета си. Шефката на социалистите Корнелия Нинова обаче е отказала, пише Dnes.bg

"Получих обаждане от Бойко Борисов Деница Златева да остане в следващото правителството. Отказах участието й в кабинета", каза соцлидерката.  

Тя обяви това по време на дебатите по изслушването на премиера Огнян Герджиков за уволненията и назначенията на служебното правителство. По време на тях министър-председателят бе провокиран отляво и отдясно да обяви с кой от партийните лидери е по-близък.  

Соцдепутатката Елена Йончева попита служебния премиер какво е пишело в SMS-а, който получил от Бойко Борисов преди да уволни Иван Гарелов като свой съветник, а също и колко пъти е говорил с лидера на ГЕРБ. Герджиков отказа да коментира повече съобщението, а за разговорите с Борисов каза, че не са били много и били само след изборите.  

"Трябва да изразя съжаление, но с Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор. Няма как след непроведени разговори да има уволнения и назначения", отвърна той пък на въпрос на Патриотите за разговори със соцлидерката и произтекли кадрови промени след това.  

"Върху мен натиск не е оказван - нито за уволнения, нито за назначения, нито отляво, нито отдясно и център", каза още служебният премиер.  

"Четвърти месец обясняваме, че нито Конституцията, нито законите позволяват на партия да се меси в работата на служебно правителство", коментира Корнелия Нинова упреците на ГЕРБ, че служебният кабинет е обслужвал интересите на социалистите.  

Тя благодари на Герджиков, че е бил коректен да каже, че никога не са се виждали.  

"Аз не съм Бойко Борисов, аз нито със SMS, нито със срещи и обаждания не бих си позволила намеса в служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определени функции", каза още Нинова.  

Тя обаче призна, че БСП е участвала в служебното правителство с Деница Златева и обяви поканата на Борисов към нея за признание, че то е било успешно.