Поредно обсъждане на допирните точки между ГЕРБ и Обединените патриоти

Вече час двете формации се опитват да съставят общото си коалиционно правителство

07.04.2017 | 13:32 Редактор: Жанета Нейкова
Поредно обсъждане на допирните точки между ГЕРБ и Обединените патриоти

Пореден кръг преговори в Народното събрание в търсене на път към нов кабинет. ГЕРБ и Обединените патриоти се събраха, за да обсъдят допирните си точки.

Вече един час продължава поредният кръг от преговори между двете формации, в опит за съставяне на общо коалиционно правителство. Те се провеждат в сградата на Народното събрание.

Очаква се на тези преговори двете формации да обсъдят общата им управленска програма, която ще представят пред 44-тото Народно събрание.

Не е изключено напрежение в тази посока да се образува по две линии:

От една старана е искането на Обединените патриоти за въвеждане на минимална пенсия от 300 лв., а от друга - заявките на ГЕРБ, че ще опитат да приложат на практика резултатите от референдума именно чрез въвеждане на мажоритарна избирателна система за народните представители.

След като изгладят евентуалните различия при изготвянето на общата им управленска програма най-вероятно днес ще започнат и разговорите за състава на бъдещия Министерски съвет.

Условието на Борисов е този път Патриотите не само да подкрепят правителството, а да влязат персонално и отговорно в състава му. А условието на Патриотите към ГЕРБ е това правителство да изкара 4 годишен мандат.