Фермерски пазар в София предлага родни деликатеси

Идеята на събитието е българската продукция да достига по-лесно до потребителите

19.03.2017 | 14:51 Редактор: Тодор Петров
Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Вкусни деликатеси родно производство можете да намерите на пролетния фермерски пазар, който организира днес столичната община. Събитието се провежда за четвърти път, а тази година в него участват над 120 производители от цялата страна.

И тази година има огромен интерес към фермерския пазар. Тук можете да откриете най-различни продукти, а пред щандовете на производителите се извиват опашки. Хората оглеждат, опитват и закупуват доста продукти, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от мястото на събитието.

Идеята на такива събития е българската продукция да достига по-лесно до потребителите. 

Биопроизводителят Веси Павлова отглежда и предлага билки, зеленчуци, плодове, ядки, отгледани органично. Споделя, че интересът към продукцията е изключителен, особено от постоянните клиенти.

"Хубаво е, че младите хора са много информирани, интелигентни са, пътували са и знаят силата на храната. Те са основните наши потребители, но аудиторията ни непрекъснато се разширява, което много ни радва. То ни дава сили да продължим в тази много трудна ситуация за българския производител", каза жената пред Bulgaria ON AIR.

Пазарът ще продължи до 19 часа днес, а заради него е въведено и известно ограничение на движението. Забранява се влизането на автомобили по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и площад "Александър Невски".