Вътрешният и военният министър инспектират границата с Турция

Двамата проверяват граничните пунктове в Свиленград и Малко Търново

18.03.2017 | 12:58 Редактор: Тодор Петров
Вътрешният и военният министър инспектират границата с Турция

Инспекция на граничните пунктове в Свиленград и Малко Търново. Днес вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев, и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, ще се запознаят на място със ситуацията на границата.

Двамата ще проведат работни срещи с представители на "Гранична полиция"-Малко Търново и офицери от командния състав на Българската армия, очакващи съвместни действия с министерството на вътрешните работи.

Проверката започна рано тази сутрин. В момента щабът заседава, за да обобщи получена информация от самата проверка., предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Инспекцията се прави по въздух като се облита абсолютно цялото пространство между българо-турската граница. Целта е да се получат отговори на основните въпроси, които касаят сигурността на страната - качеството на оградата с Турция и има ли опасност от нов бежански натиск.

Хората, които проверяват границата, ще продължат да работят през целия ден. 

Вчера ДАНС обяви трима турски граждани за заплаха за националната ни сигурност и им наложи забрана да влизат в България. 

По данни на агенцията те са извършвали противоконституционна дейност, с която са застрашили суверенитета на страната и единството на нацията. 

По време на издаването на забраната двама от тях са били в Турция, а третият е локализиран в Шуменско. На тримата турски граждани бе отнето правото да пребивават у нас.