Кабинетът смени още седем областни управители

Иначе правителството се е опитало да помогне на ЦИК като е направило специално проучване за машинното гласуване

15.02.2017 | 13:23 Редактор: Ирина Георгиева
Кабинетът смени още седем областни управители

Заради изборите служебният кабинет смени още седем областни управители - тези на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник.

Правителственият говорител Ирина Белчева обясни, че от понеделник в Министерски съвет (МС) постъпват молби от областни управители, които искат да си вземат неплатен отпуск. Причината - решението им да се включат в битката за 44-тото НС. Според правителството участието на областни управители, макар и в неплатен отпуск, може да застраши организацията на вота и да оспори честността му.

Иначе правителството се е опитало да помогне на ЦИК и са направили специално проучване за машинното гласуване. Оказва се, че устройства за него, които да дойдат от Щатите и ЕС няма. 

Държава с достатъчно машини е Холандия, но там с тях разполагат общините и съответно организацията за тях няма да бъде възможна, защото има много кратък срок до 26 март.

Иначе анализът, който служебният министър-председател Огнян Герджиков заръча на своите министри да направят във всяко едно ведомство, вече е готов. Резултатите ще бъдат представени в петък.