27 формации се регистрираха за участие в изборите

Не е сигурно дали всички те ще се борят за доверието на гражданите на 26 март

08.02.2017 | 18:47 Редактор: Луиза Божинова
27 формации се регистрираха за участие в изборите

Опашки до последния момент за регистрация за участие в изборите пред Централната избирателна комисия (ЦИК). Срокът изтече преди час и половина.

27 формации са подали документи за регистрация за участие в изборите на 26 март. Все още обаче не е сигурно дали всички те ще могат да се борят за доверието на гражданите, защото ЦИК разполага с тридневен срок, за да провери дали всички документи са изрядни. Ако открие нередности - може да им откаже регистрация и да заличи вече направената.

Близо 10 формации са избрали последния възможен момент, за да подадат своите документи. В тях бяха част от знаковите формации като БСП, ДПС и "Да, България" на Христо Иванов.

Вижте как протече последния ден на регистрации:

Все още не е ясно дали ще купуваме, или ще наемаме машини за 26 март. До дни се очаква ЦИК да обяви обществена поръчка, от която да стане ясно колко всъщност ще струва машинното гласуване.

Днес правителството отпусна допълнително средства за изборите, но без да упоменава конкретна сума. Оттам обясниха, че чакат именно изборната администрация.

А иначе днес в сградата на ЦИК се проведе среща между представители на правителството и на Централната избирателна комисия, на която се обсъждаше машинното гласуване.

Вижте какво стана ясно след нея: