Деца мериха умения в Европейския ден за здравословното хранене

Основната идея на събитието е да провокира интереса към балансираното меню

14.02.2017 | 17:46 Редактор: Жанета Нейкова
Деца мериха умения в Европейския ден за здравословното хранене

В Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца - в София големи и малки застанаха един до друг и премериха умения. Какво знаят българските деца за полезните храни, разказват Ива Григорова и операторът Павел Павлов.

Над 400 деца от столични училища запретнаха ръкави и сложиха готварски шапки в името на здравословното хранене. В рамките на инициативата, професионални готвачи помагаха на децата да приготвят картини в чиния.

Основната идея на събитието е да представи готвенето под формата на игра и да провокира интереса на децата към здравословното и балансирано меню.