Ердоган и Порошенко поздравили Радев за встъпването му в длъжност

Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма, заявил българският президент

02.02.2017 | 18:47 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Турският президент Реджеп Ердоган поздрави българския си колега Румен Радев по повод встъпването си в длъжност като държавен глава, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

В телефонен разговор, проведен по инициатива на турския президент, са били подчертани силните връзки между двете съседни страни.

"За нас Република Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма. Ценим много високо усилията на Република Турция в борбата с тероризма и нелегалната миграция", заявил по време на разговора президентът Радев. 

Българският президент беше поздравен по повод встъпването си в длъжност и от украинския си колега Петро Порошенко.

В разговор по телефона, проведен по инициатива на украинския президент,  Порошенко пожела на президента Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с ЕС и НАТО.

"Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи", подчерта президент Румен Радев.

Четете още новини в Dnes.bg