49 255 лв. събра каузата "Подай ръка на различните деца"

Парите ще се вложат в центъра за деца аутисти "Дъга" в кв. "Лозенец" в София

27.01.2017 | 09:53 Редактор: Анисия Иванова
49 255 лв. събра каузата

Благотворителният коктейл "Подай ръка на различните деца", организиран от Илонка Александрова от "Етик Чарити", с изключителната подкрепа на "Смарт Груп България“ е вече факт. Под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на Столична Община и район "Лозенец" към Столична Община, каузата набра сумата от 49 255 лв. за разширяване на дневен център за деца аутисти "Дъга" в столичния квартал "Лозенец".

Рейнбоу плаза като домакин на събитието събра стотици хора – дарители, благодетели и добротворци, представители на бизнеса, спорта и изкуството. Водещите Иво Танев и най-харизматичната и усмихната ко-водеща, позната от телевизионния екран като водеща на "Големите надежди“ и актриса в рекламни клипове Ахинора, пазиха усмивките на гостите от началото до края на коктейла. Събитието откри 11-годишната Христина Йосифова, която бе обявена за "Добротворец  №1" в благотворителната кауза. Тя изпълни песента Over the rainbow – символ на Център "Дъга“ и на каузата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова донесе голямата новина – Управителният съвет на Общинска банка е взел решение да дари 25 000 лв. за разширяването на център "Дъга". Гостите получиха благодарност и поздравления и от Мирена де Верт - председател на сдружение "Асоциация Аутизъм". Приветствия и ангажираност към каузата бяха изказани още от евродепутата Ева Паунова, психолога Веселина Фелдман и Иво Стефанов от фирма "Методия Харт". Благодарности на  Рапул България, Миролио ЕАД, Милки Груп Био, които станаха спонсори на благотворителния коктейл на 19-ти януари.

За доброто настроение на гостите се грижиха Графа, София Георгиева, Тодор Георгиев, Красимира Иванова, Орлин Павлов, Прея, Йоанна Драгнева, Михаела Филева, Дует "Ритон", струнен квартет от НМУ "Л.Пипков“, Мира Радева и децата от Арт център "Кърнолски". Между прекрасните им изпълнения се проведе томбола в два тура с награди, предоставени от дарители и спонсори на събитието.

Гвоздеят на вечерта беше предварително обявеният търг с водещ Христо Чернев. Той, с усмивка и професионализъм, продаде предметите, предоставени от благодетели и една картина, изработена от децата на център "Дъга". Следвайки темата и каузата на коктейла, първа в търга беше картината на децата аутисти, която спечели Кубрат Пулев. След нея се заредиха предмети, които можеха да покрият интересите на всеки. За спортните натури - ръкавиците на Кубрат Пулев, лентата на художествената гимнастичка - Мария Матева, призната от световния елит за гимнастичка топ 20 в света, фланелката на Димитър Бербатов и топка с автографи на известни български футболисти. За дамите - нишов парфюм "Нишан", рокля "Българка" на дизайнерката Мира Бъчварова и уникално бижу "МоцАрт". Търгът ще продължи онлайн от Христо Чернев за непродадените предмети, предоставени от нашите спонсори.

Изключителна благодарност на фирмите, осигурили кетъринга за вечерта - апетитни хапки от Топ Кетъринг – ресторант "Тополите", "Джое кетъринг", "Виктория Нудс", "Ядки Ройс", Мая 5, MV Healthy Foods, хубаво вино от винарските изби на Едоардо Миролио, Братя Минкови и Шато Бургозоне, вода от White Water, Комета III ООД, Милки Груп. За завършек на вечерта талантливите изпълнители от ХайЛайт Студио, заедно с Искра Милкова, излязоха  на сцената, облечени с тениски "Подай ръка на различните деца“ и разчувстваха публиката с изпълнението на песента Heal the world.

Резултатите от каузата „Подай ръка на различните деца“, споделени от Председателя на  Сдружение "Асоциация Аутизъм”  Мирена де Верт и Директора на Център "Дъга" Ани Андонова са:

Освен новите приятелства с благородни и интересни хора, се приближихме до крайната цел с 49 255 лв., от които:
 - 25 000 лв. от Общинска банка;
- 12 760 лв. от закупуване на куверти и направени банкови дарения;
- 6 400 лв. от предметите, продадени на търг;
- 2695 лв. от лични дарения от гостите на коктейла;
- 2400 лв. от закупени билети за томбола по време на коктейла.

Набраните средства за каузата до края на 19-ти януари 2017 г., деня на събитието, е 49 255 лв. Очакваме допълни постъпления от заявилите желание нови дарители.
Набирането на средства продължава до постигане на крайната цел – разширяване на Център "Дъга“.
Специални благодарности към фотографа на събитието Владимир Кадънков. Благодарим на медийните партньори и от БНТ, Bulgaria ON AIR, сп. "Моето дете", сп. "Story", Радио FM+, печатни и електронни издания. Благодарим на всички спонсори, дарители и благодетели, които помогнаха това събитие да се осъществи!