Пътник плати горивото на автобус, за да стигне навреме за полет

"Това може да се случи само в България", разказва Деян Йотов

25.01.2017 | 12:32 Редактор: Мария Аладжова
Пътник плати горивото на автобус, за да стигне навреме за полет

Пътник плати горивото на автобус, за да стигне навреме до София. Случката се разиграва по маршрута Бургас – София, а човекът е извадил 200 лева от собственият си джоб.

Това може да се случи само в България - така започва разказа си Деян Йотов. На 22 януари, малко след полунощ, той тръгва с автобус от Бургас, а очакванията му са в 7 часа да е в София и да поеме към Милано.

Час по-късно обаче плановете му придобиват друг облик. В Сливен става ясно, че автобусът е с изчерпано гориво. След известно суетене шофьорите на автобуса събират сума, която обаче е достатъчна, за да стигнат пътниците до Пловдив. На Деян му се налага да мисли бързо и затова решава, че е по-добре да реши ситуацията и да плати горивото.

Два дни по-късно все още си мисли за абсурдната ситуация, в която е попаднал. Не крие, че това може да се случи само в България и е убеден, че виновни са не шофьорите, а шефовете на фирмата превозвач. В разказа си пред Bulgaria ON AIR Деян обясни, че фирмата превозвач му е възстановила парите в момента, в който автобусът е пристигнал в София.

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова: