Българите очакват Румен Радев да бъде обединител на нацията

Пред камерата на Bulgaria ON AIR някои от хората пред президентството споделиха надеждите си към държавния глава

22.01.2017 | 13:38 Редактор: Жанета Нейкова
Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Значителен брой граждани чакаха на "Дондуков" 2 въпреки студеното време, за да посрещнат на живо новия президент в официалното му встъпване в длъжност.

Репортер на Bulgaria ON AIR разговаря с някои от тях, за да разбере какво очакват от него като държавен глава на България през следващите 5 години.

"Очакваме да видим на "Дондуков" 2 най-сетне да застане един истински човек от народа. Очаквам той да бъде обединител на нацията, а не разединител, какъвто беше Плевнелиев. Харесва ми това, че иска да възстанови отношенията ни с Русия, което за страната е много важно", сподели жена, симпатизираща на новия президент.

Пред "Дондуков" 2 бяха дошли и хора, облечени в народни носии:

"Така сме се облекли днес, защото искаме да покажем, че България и българщината са живи. Пожелаваме му да бъде наистина народен президент!", споделиха те.

Друг симпатизант изрази притесненията си относно "продажбата" на шофьорски книжки и апелира: Радев трябва да се заеме с наболелите проблеми в страната. Една от най-спешните му задачи е да свика Консултативен съвет относно тази нелегална продажбата на документи на неграмотни лица. Говоря за шофьорските книжки! Такива шофьори са едни потенциални убийци на пътя!

Друг мъж, определящ себе си като патриот и моторист, каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че според него Румен Радев е "един достоен човек, който се е доказал в това, което прави. Много е важно, когато поискаш помощ от някой да го попиташ: "Ти това правил ли си го преди"? А, гледайки го как пилотира самолет - изтребител, който не всеки може да управлява - надявам се, че така ще управлява и държавата. Но най-важното е да сплоти българския народ, защото той е разделен", категоричен е привърженикът на новият президент на България.