Президентът Радев: Нека заедно градим общество на свобода и морал

Имаме сили за всякакви изпитания, вярвам в доброто бъдеще на България, заяви новият държавен глава

22.01.2017 | 11:45 Редактор: Тодор Петров
Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

Новозбраният президент Румен Радев обяви, че за него е огромна чест и отговорност да приеме поста на държавен глава от президента Росен Плевнелиев. 

Пред гостите на събитието на паметника на Незнайния войн, пред представителните части на българската армия, държавният глава обяви, че днешната церемония има своя дълбок смисъл. 

"Тя е израз на надежда за промяна, тя е израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност", отбеляза той.

Радев благодари на Плевнелиев и предишните президенти за изграждането на лицето на демократична България.

"За последните три десетилетия България измина сложен и труден път, разпиляхме енергия, загубихме време, но следвахме посоката си – мирен преход към общество, което е част от обединена Европа", посочи президентът.

"Нека заедно градим едно по-справедливо общество - изградено на свободата, морала, толерантността. Общество, което не е заложник на миналото", призова той и продължи: "По пътя, осеян с нови предизвикателства, ще бъда редом с вас - президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност и религия. Ще бъда президент на помиринието, на сътрудничеството и баланса", настоя Румен Радев.

Пред множеството той обеща, че ще работи еднакво добре с парламента, правителството и гражданските институции. 

"Ще работя активно с партньорите за ускорената ни евроинтеграция. Ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме във възможностите си и да продължим напред", заключи президентът.