Вече няма блокирани хора на отсечката Карнобат-Айтос

Пътят към Бургас все още не е отворен, не е разчистен, но на място има много техника, която работи

31.12.2016 | 13:45 Редактор: Ирина Георгиева
Вече няма блокирани хора на отсечката Карнобат-Айтос

Повече от 20 часа, блокираните на пътя Айтос-Карнобат хората са изтеглени. Вече няма блокирани и бедстващи хора. Краят на блокадата обяви и самият премиер Бойко Борисов във Facebook. Той написа: "Аз съм на място. Обещавам, че всички ще посрещнат Новата година там, накъдето са тръгнали".

Към момента пътят Карнобат-Айтос е разчистен от автомобили. Пътят към Бургас все още не е отворен, не е разчистен, но на място има много техника, която работи, твърдят властите.

Разказ на Блага Дерменджиева от първо лице за зимния ад:

Тръгнахме в 16:00 часа от Пловдив в посока Бургас. На една бензиностанция край Карнобат, служителите ни казаха, че автомагистралата е затворена и трябва да отбием през Карнобат. Около 18 часа вече бяхме на Петолъчката. Около 8 часа ни отнеха да стигнем до 10 км след Айтос. Там останахме до 2-3 часа през нощта.

След това минаха служители на реда, които казаха на всеки един водач да обръща, защото имало катастрофа с обърнат ТИР. Всички започнаха да обръщат, но за съжаление не успяхме да хванем свободно място за нощувка в Айтос. Заради това останахме да нощуваме цяла нощ в колите около бензиностанция.

Имаше семейства, майки с деца, бебета. Хората бяха много. 

В бензиностанцията също имаше много хора. Всички те се опитваха да се снабдят с храна и с топли напитки.

След това отново служител на реда на висок глас съобщи, че ще бъдат раздавани храна и вода. През цялата нощ обаче ние не видяхме автобус, който да извозва хора или да раздава напитки или храна.

Димитър Михайлов допълва с видяното:

Ние заседнахме някъде около 19 часа между Айтос и Карнобат. Горе-долу към 6 часа се раздвижихме, а 8 часа да излезем към Бургас. Имам дете на две години и жена, която чака дете, така че не беше приятно. Малко бавно се реагира с този снегорин.