Военна техника разчиства пътя край Айтос

Преспите на места достигат 2 метра и това затруднява почистването, обясни зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев за Bulgaria ON AIR

31.12.2016 | 10:23 Редактор: Ирина Георгиева
Военна техника разчиства пътя край Айтос

Все още има блокирани хора на пътя Карнобат-Бургас. Това съобщи заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"На тях им е предложено да останат в автомобилите си или да бъдат отведени от нашите екипи. Голяма част от тях обаче предпочитат да останат в автомобилите си, тъй като виждат в скоро време възможност да излязат. Тази възможност е реална, тъй като в момента има сформирана организация със снегорин, който да върви с 15 автомобила в група", обясни Арабаджиев.

Той е категоричен, че на колите на тези хора, избрали да бъдат отведени, няма да се случи нищо.

"Изпратили сме допълнително полицейски сили, които са там на място. Няма да се стигне до вандалски актове, до извършване на престъпление против собствеността на нашите граждани", заяви заместник-главният секретар на МВР.

По думите му военна техника от поделението в Сливен и от военноморската база в Атия разчистват пътя. Преспите на места достигат 2 метра и това затруднява почистването.

"Своевременно бяха изпратени наши екипи, а впоследствие и военна тежка техника от поделението в Сливен и от военноморската база в Атия. От двете страни на пътя, те започнаха да разчистват автомобилите. Разбирайте от двата края - единият от Карнобат, а другият - от страна на Айтос. Към момента не са стигнали до средата", посочи Арабаджиев.